Son Dönemlerin En Popüler 5 Kitabı Görsel
Güncel
15.04.2021

2021’de Popülerleşen 5 Kitap

Yılın her döneminde okunabilecek ve kütüphanenize renk katması gereken belli başlı kitaplar vardır. Muhteşem kurguları ve olayların sürükleyiciliği sayesinde okuyucusunu kendisine içtenlikle bağlar. En çok satılan ve okuyucuların beğenisini kazanarak ödüllere layık görülmüş olan kitaplarla kendinizi bir anda olayların gidişatına kaptırmanız mümkündür. Yazarların kendi iç dünyasında yaşadıkları çelişkilerin hayat bulmasından gizemli hikayelere kadar pek çok noktada kitapların renkli dünyasına kendinizi kaptırabilirsiniz. Son dönemlerin en popülerleri arasında adı geçen ve ilgi çeken 5 yapıtı merak ediyorsanız yazımıza göz gezdirebilirsiniz.

Yüksek Şatodaki Adam/Philip K. Dick

1963 senesinde Hugo ödülünü almaya hak kazanan en ünlü romanlar arasında gelir. Felsefi metinleri çözümlemekten hoşlananların zevk alarak okuyabileceği bir eserdir. Amerika’nın 2. Dünya Savaşı’nda yenilgiye uğradığı dönemlerde geçen hikâyede alternatif bir evren yer alır. Tarihin tozlu sayfalarından zaman kavramının ele alınmasına kadar pek çok noktada romanın gidişatına kendinizi kaptırmanız mümkündür. Gerçekliğin ne olduğu sorusunu hemen hemen tüm yapıtlarında başarıyla işleyen Philip K. Dick, bu kurgusunda da sizi düşündürmeyi başaracaktır.

Körlük/Jose Saramago

Adı bilinmeyen bir ülkede geçen hikâyede ansızın kör olan bir adamın bembeyaz bir dünyaya olan yolculuğundan bahsedilir. Tüm körlerin karantina altında olduğu, zorbalık ve kanunsuzluğun hüküm sürdüğü bir dünya vardır. Yapılabilecek tek şeyin hayatta kalmak olduğu bir dünyayı gözler önüne seren eserde biri çocuk olmak üzere yedi kişiye odaklanmış bir hikâye anlatılır. Ürpertici bir hikâyeyi ele alan Körlük, felaketi yaşayan bir toplumun tüm değerlerini nasıl kaybettiğini şiirsel bir dille okuyucusuna aktarır. Hayattaki dönüştürücü deneyimin kahraman üzerinden nasıl işlediğini etkileyici biçimde okuyucunun görmesini sağlar.

Olağanüstü Bir Gece/Stefan Zweig

Giderek duyarsızlaşan karakterin hikayesini ele alan eserde burjuva yaşamından suç dünyasına giden bir yol vardır. Kalıplaşmış olan burjuva ahlakından saparak kötü hazların hâkim olduğu suç dünyasına adım atan bir adamın yolculuğu okuyucuya aktarılır. Tasasız biçimde varoluş ve yaşamını sürdürme bir anda ruhani bir uyanışta nihayete erecektir. Sıradan geçmesi gereken bir Pazar günü, okuyucuyu bambaşka maceralara sürükleyerek uyanışın temellerini atacaktır. İçsel huzurunun peşinde koşan bir adamın hikayesini ve yaşamış olduğu deneyimleri ele alan Olağanüstü Bir Gece, tek oturuşta okuyarak bitirebileceğiniz inceliktedir.

Oğul/Jo Nesbo

Jo Nesbo’nun başarılı romanları arasında yer alan Oğul, kötülükten aşka kadar geniş bir çerçeve çizer. Ustalıkla kaleme alınmış olan eserde sıra dışı olarak nitelendirilen bir mahkûmun hikayesi anlatılır. İskandinav polisiye edebiyatı dalında üne sahip olan Nesbo, Harry Hole’dan bağımsız olarak okuyucularını Oğul ile buluşturur. Sürükleyiciliği ve hikâyenin kurgulanmasıyla beklentileri tam anlamıyla karşılar. 18 yaşından beri hapiste olan Sonny Lofthus’un ustaca kurgulanmış olan hikâyesinde en derin gizemlerin araştırıldığına tanıklık edebilirsiniz. Sürprizlerle dolu hikâyelerden hoşlanıyorsanız kefaret ve günah gibi kavramlara kurgusunda başarıyla yer veren romanı kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Sineklerin Tanrısı/Sir William Golding

Golding’in kaleme aldığı eser, içerisinde İngiliz çocukların bulunduğu ve mercan adasında geçen bir kurguya sahiptir. Mercan adasında olup bitenlerin gizemi hikâyeye daha çok bağlanmanızı sağlayacak en önemli unsurdur. Altı ve on iki yaş arasında olan İngiliz çocuklar, gelecek dünyadaki atom savaşı esnasında uçakla güvenilir bir noktaya götürülmek istenir. Fakat işler umulduğu gibi gitmez ve bindikleri uçak adaya düşerek çocukların orada mahsur kalmasına sebep olur. Medeniyetten uzaklaşarak yaşamlarını sürdürmeye çalışan çocukların hikâyesinde insanın yaratılışından gelen birtakım korkunç gerçekler gün yüzüne çıkacaktır.