Bir Hayvan Sahiplenmek Hayatınıza Neler Katabilir? Görsel
Güncel
29.07.2020

Hayvan sahiplenmek insanın ruhsal durumuna çok faydalı gelmektedir. Sevgi üzerine kurulu olan hayvan sevgisi, karşılıksız bir ilişkiyle bağlıdır. Hayvan sahipleri evcil hayvanlarıyla zaman geçirdikçe, birbirlerini tanıdıkça hayvanlarının hareketlerinden ve tavırlarından neyi anlatmaya çalıştıklarını anlarlar. Sahipleriyle göz kontağı kurarak iletişime geçip sizlere mesaj verirler.

Hayvan sahiplenmek büyük bir sorumluluğu da ister istemez beraberinde getirir. Hayvanlar sorunlarını ve dertlerini bizler gibi dille anlatamadıkları için onların beden dili okumayı, hareketlerini analiz edip yorumlamayı bilmemiz gerekir. Hayvanların da bizler gibi duyguları vardır, bunları göz ardı etmemek gerekir. Onların da birer canlı olduğunu bilmemiz gerekir. Hayvanla beraber gelen en büyük sorumluluk onların sağlığı ile ilgilenmektir. Hayvanların da bizler gibi sağlık kontrollerinden geçmesi, doğru bir şekilde beslenmesi ve bakıma ihtiyaçlar vardır. Hayvan sahiplenmek aslında tüm bu geniş sorumlulukların dolaylı yoldan kabul edildiği anlamına gelmektedir. Hayvan sahiplenen bireyler aslında kendine bir evcil hayvan yerine çocuk almış gibi hissederler. Hayvan ile belli bir süre sonra duygusal bir bağ kurularak kendileri ile özdeştirirler, bu sayede karşısında bir hayvan görmek yerine aslında kendi parçalarından olan bir canlıyı görmeye başlarlar. Her hayvan beraberinde farklı sorumluluklar getirir. Kedi sahiplerinin en temel sorumluluklarının başında kedilerinin tüy bakımları, tırnak bakımları, göz ve kulak bakımları ve iskelet sistemine yatkın olan türlere özel bakımlar gerekirken mamalarını da özel olarak seçmek gerekir. Köpek sahipleri ise kedilerden daha farklı olarak evcil hayvanlarını sürekli gezdirmek, diş bakımını yaptırmak, tuvalete çıkarmak gibi durumları karşılamalıdır. Hayvanların genel sorumluluklarını üstlenmek zorlu bir görev olarak görünse de hayvanınıza duyduğunuz sevgi ve şefkatle görevlerin aslında çok da zorlamadığı görülür. Her hayvanda belli başlı dönemlerde huzursuzluğa rastlanır, hayvan sahiplenen kişilerin bu dönemlerde hayvanlarını idare etmeyi bilmesi, yumuşak davranması ve hayvanlarını korkutmaması gerekir.

Hayvanlarla beraber aslında size yeni bir canlı katılırken geniş sorumluluk alanlarının da geldiğini, onunla bir çocuk gibi ilgilenilmesi gerektiğini ve her zaman onun yanında olup beraber zaman geçirilip oyunlar oynanması gerektiği bilinmelidir.