İlk Kez Araba Alacaklara Hayat Kurtarıcı Tavsiyeler Görsel
Otomobil
21.01.2021

İlk kez araba alacak olanlara yönelik tavsiyeler piyasa içerisindeki fiyat karşılığı en iyi olan arabanın alınmasını sağlamak olarak bilinmektedir. İlk kez araba alacaklara tavsiyeler arabanın markası ya da dış görünüşü değil daha çok işlevsel yönlerine ilişkin verilmektedir.

İlk kez araba alacak olanların daha önce pratik anlamda araba bilgisi olmaması nedeniyle hangi kullanımların daha avantajlı olduğunun öğrenilebilmesi için bu konulara dikkat edilerek satın alma süreçlerine geçilmesi gerekmektedir. Elbette ki ilk defa araba alacaksanız araba aldıktan sonra kasko ile güvence altına almanız da çok önemli. Hemen /form/kasko bağlantısına tıklayarak aracınız ile ilgili kasko değerini öğrenebilir ve kasko teklifi alabilirsiniz.

Araba Yakıtı Nasıl Olmalıdır?

Araba yakıtı ile ilgili bir değerlendirme yapılmadan önce arabanın kullanım sıklığının ne olacağı ile ilgili bir ön görüye ihtiyaç duyulmaktadır. Çok fazla kullanılacak olan araçlarda benzin tercih edilmediği gibi aynı zamanda trafik problemi olan şehirlerde de benzinli araba alınmaması ekonomik gider açısından önemli olmaktadır.

Benzin seçeneğine alternatif olarak Dizel ya da LPG bulunmaktadır. Bunlar içerisinden de öncelikli olarak Dizel Kullanımı önerilmekte olup, çok soğuk olmayan iklimlerde LPG kullanılması da avantajlı sayılabilmektedir.

Yakıt seçeneği olarak güncel konulardan birisi de Hibrit ve elektrikli araç olarak bilinmektedir. Elektrikli araçlar henüz yeni olarak piyasaya sürülmeye başlandığı için herhangi bir değerlendirme yapılması mümkün olmamaktadır.

Araç Alımında Vites Seçenekleri

Araç alımında vites seçenekleri sürücünün araç kullanım tecrübesine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Manuel olarak bilinen vites özelliği çok fazla araç kullanma tecrübesi olmayanlar için zorlayıcı olabilmektedir.

Otomatik vites tecrübeli ya da tecrübesiz herkes için daha rahat kullanılabilmekte olan bir seçenektir. Özellikle trafik yoğunluğundan şikayet edenler için mutlaka önceliğin otomatik vites araçlara verilmesi önerilmektedir.

İlk kez araba alacaklara tavsiyeler arasında otomatik vites olmasına rağmen bu araçların manuel vites seçeneklerine göre daha pahalı olduğunun da göz önünde bulundurulması ile işlem yapılması gerekmektedir.

Araba Satın Alma Süreçlerinde Araç Boyutunu Önemli Midir?

Araba satın alma süreçlerinde araç boyutunun önemi öncelikle kullanışlılık açısından olmaktadır. En çok bilinen kıyaslama sedan ve hatchback olarak kullanılmakta olup daha uzun model sevenler için sedan araçların incelenmesi önerilmektedir.

Bu iki araç boyutu aynı zamanda bagaj kullanımı açısından da önemli olmaktadır. Geniş aileler için sedan tipli araçların daha kullanışlı olduğu bilinirken, küçük ailelerde hatchback araçların da kolaylıkla tercih edildiği bilinmektedir.

Araç boyutunun kullanım açısından önemli olduğu kadar aynı zamanda trafik akışı açısından da önemli olmaktadır. Hatchback olarak bilinen modeller daha küçük olduğu için hem trafikte hem park yeri bulma konusunda daha rahat olduğu bilinmektedir.

Araç Satın Almadan Önce Hangi Kontroller Yapılmalıdır?

Araç satın almadan önce yapılması gereken kontroller mutlaka satın alma evrak işlemlerinden önce yapılmalıdır. Aynı zamanda bu kontrolün güvenilir bir usta tarafından da yapılması etkili incelemeler açısından önemli olmaktadır.

Arabanın iç ve dış incelemeleri sonucunda nasıl bir probleminin olduğu ya da geçmiş dönemlerde kaza durumları olup olmadığı anlaşılabilmektedir. Bu sayede aracın belirlenen değerden daha düşük fiyatlara satın alınması mümkün olabileceğinden incelemelerin iyi yapılması önemlidir.

Araç kontrolleri yapılırken aynı zamanda değişen parçaların da fark edilmesi sağlanmaktadır. Bu sayede parça değişimi nedeniyle aracın ne kadar süreyle aynı kalitede kullanılabileceğinin de fark edilmesi mümkün olacağından uzun vadede takip yapılması için ön bilgi sunmaktadır.

İlk kez araba alacaklara tavsiyeler olarak bilinen bu kontroller uzman kişiler tarafından da yapılmaktadır. Eksper olarak bilinen bu kişilerin araç üzerinde kayıtlı olan durumlar dışındaki problemleri de resmi olarak işleyebildiği için önemlidir.